Praktijk college het Plein

“We waren op zoek naar een partner die met ons kon meedenken over de telefonie en de netwerkoplossingen en daar zelf ook een geïntegreerde oplossing voor kon bieden.”
Referentie van Azora thuiszorg over Mitel VoIP

In 2013 werd het oude pand van Praktijkcollege Het Plein in Amsterdam gerenoveerd. Tegelijkertijd werd er een nieuwe vleugel aangebouwd. Adjunct-directeur Hans Meijer begeleidde de nieuwbouw en renovatie. Aan hem de taak om een passende aanbieder te vinden voor de vaste telefonie en het draadloos Wi-Fi-netwerk. Een flyer bracht hem bij een seminar van Lagarde Groep. “Ik dacht: dit is een partij waar ik verder mee kan.”

“Ik dacht: dit is een partij waar ik verder mee kan.”
Praktijk college het plein

WiFi als infrastructuur

Na het voortraject installeerde Lagarde Groep bij het Praktijkcollege een goed beveiligd Aerohive Wi-Fi-netwerk. De laptops en tablets van docenten en leerlingen maken er gebruik van, evenals de mobiele telefoons van bepaalde medewerkers, bijvoorbeeld die van de conciërges.

“Heel makkelijk,” concludeert Meijer, “zeker ook omdat je het netwerk in verschillende deelnetwerken kunt scheiden. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat leerlingen alleen in de lesuren op het netwerk kunnen met hun tablet of laptop, terwijl docenten dat altijd kunnen. Zo kun je het beter beheren en het is ook veiliger om het te splitsen van elkaar.”

Mitel voor alle in- en externe communicatie

Daarnaast werd er een Mitel-communicatieplatform aangelegd voor de vaste telefonie: 35 vaste toestellen en 5 Wi-Fi-handsets maken daar nu gebruik van.

“In alle lokalen en kantoren staan telefoons, zodat er intern makkelijk en snel gecommuniceerd kan worden.”

Ten slotte werd er een intercom geïnstalleerd, gekoppeld aan het communicatieplatform. Al met al een uitgebreid traject dat Lagarde Groep mocht begeleiden en uitvoeren.

Alle telefonie bij Mitel voIp

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contact formulier en ontvang een offerte op maat.

w

Gratis adviesgesprek
We komen graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek over toegangscontrole en beveiliging.

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service